Această dronă îți transformă mâzgăliturile în opere de artă

Această dronă îți transformă mâzgăliturile în opere de artă

A Flying Pantograph from Fluid Interfaces on Vimeo.

Dronele par să fie gadgeturile preferate ale cercetătorilor care vor să se distreze la locul de muncă. Le-am văzut transformate în arme letale, iar acum le vedem și ca pe obiecte creatoare de frumos.

O echipă din cadrul MIT Media Lab Fluid Interfaces Group are o abordare plină de imaginație privind dronele. Mai exact, inginerii au transformat una într-un pantograf zburător.

Un pantograf este un utilaj menit să reproducă desenele, iar drona celor de la MIT face exact acest lucru, dar într-o manieră creativă. Drona folosită de studenții de la MIT a fost dotată cu o cameră video care urmărește, în timp real, mișcările pe care le face un utilizator cu un marker pe o foaie.

Apoi, drona încearcă să reproducă mișcările, dar pe plan vertical, iar tehnologia ar putea permite efectuarea de desene la dimensiuni foarte mari.

În spatele hardware-ului stă și un software interesant, care dă propria ”personalitate” dronei.

”Încă din vremurile preistorice, umanitatea a explorat desenul într-o mulțime de forme și medii care, peste ani, au evoluat astfel încât au devenit computerizate. Cu toate astea, noi am rămas constrânși de dimensiunea și estetica umane, dar tehnologia permite acum o singergie mai bună și o colaborare mai strânsă între om și mașină. În proiectul nostru, facem publicul să intracționeze cu un sistem de desen bazat pe drone care aplică schițele făcute de o persoană cu un pix la o scară mult mai mare și în stiluri diferite. Mișcarea nerestricționată și programabilă a dronei poate oferi câteva distorsiuni artistice în timp real, creând un nou mediu dinamic pentru exprimarea creativă”, se arată într-o lucrare scrisă de membrii echipei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: