Această armă de prins drone arată ca o bazooka din Terminator

Această armă de prins drone arată ca o bazooka din Terminator

Arătând de parcă ar fi pur și simplu ruptă din filmele science fiction, această armă de prins drone va putea restricționa accesul micilor zburătoare în spațiile interzise.

Așa cum am zis și în alte articole, dronele sunt la modă, iar ca orice lucru la modă, dronele pot oferi și avantaje și dezavantaje. Pentru a împiedica accesul curioșilor sau a celor interesați de informație în zonele unde accesul este strict interzis, grupul de ingineri britanici de la Open Works au dezvoltat o armă care va doborâ dronele fără să le distrugă complet.

Numită SkyWall 100 (nume de altfel extrem de agresiv și ”cool”), ”bazooka” anti-drone este practic o ”mortieră” portabilă, care propulsează în aer proiectile echipate cu o plasă specială, cu ajutorul unui sistem de aer comprimat. Raza de acțiune a SkyWall 100 este de 100 de metri (de unde și ”100” în nume) și are o rată de încărcare de opt secunde.

Țintirea se face prin intermediul unui ”smart scope” care calculează automat distanța dronei și unghiul de interceptare, arătând operatorului exact punctul unde acesta trebuie să țintească. După tragere, un proiectil în forma unui mic obuz va zbura către dronă și va exploda în apropierea ei, aruncând plasa în direcția aparatului zburător. După ce plasa a învăluit drona, o mică parașută se va deschide pentru a garanta o aterizare lină micului aparat.

Nu se știe exact care este prețul unei astfel de lansator de plase avansat, dar mai mult ca sigur un număr mare de companii vor comanda acest aparat odată ce va fi disponibil pentru achiziții la sfârșitul acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: