Încă un proiect uimitor al Tesla: această construcție imensă ar putea schimba lumea

Încă un proiect uimitor al Tesla: această construcție imensă ar putea schimba lumea

Lansarea Tesla Model 3, varianta economică pe care Tesla o propune iubitorilor de mașini electrice, a entuziasmat foarte mulți oameni.

Totuși, o nouă linie de producție de mașini va avea nevoie de o mulțime de baterii, iar aici intră în scenă fabrica Tesla despre care vorbim acum. Pentru cei care nu știu, Tesla construiește o fabrică imensă, pe care o descrie drept o modalitate de a accelera tranziția către transporturile durabile. Se află în Sparks, Nevada, iar scopul e de a construi baterii pentru mașinile electrice Tesla în viitor, folosind exclusiv energie regenerabilă. Așadar, avem în față încă un proiect mai mult decât ambițios al lui Elon Musk.

Gigafabrica Tesla va începe să construiască celule de baterie din 2017, pentru a coincide cu lansarea Model 3, și va ajunge la capacitate maximă în 2020. Grație celor de la Tech Insider, putem vedea uimitoarea fabrică din exterior, fotografiată cu drona. Doar fundația a costat în jur de 16 milioane de dolari, iar prima parte a acoperișului 4,5 milioane de dolari. De asemenea, costurile infrastructurii electrice se ridică la 300.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI