Această cerneală pentru tatuaje e făcută pentru a dispărea într-un an

Această cerneală pentru tatuaje e făcută pentru a dispărea într-un an

Dacă ți-ai dorit tot timpul un tatuaj, dar nu ai vrut să îți iei angajamentul de a-l avea pe piele toată viața, un nou startup are o soluție inedită.

Se numește Ephemeral și e condusă de o echipă de absolvenți ai Universității din New York. Aceștia lucrează la o cerneală specială pentru tatuare, care dispare în doar un an. Practic, după ce trece anul respectiv, tatuajul începe să se decoloreze, iar tu ai fie oportunitatea de a adapta designul original, fie de a-l lăsa să se ducă de tot.

Ideea e că un tatuaj standard rămâne permanent din cauza faptului că moleculele de cerneală sunt mult prea mari pentru ca sistemul tău imunitar să le șteargă, potrivit explicațiilor lui Brian Heater. cerneala creată de Ephemeral folosește molecule mici, care pot fi îndepărtate cu ajutorul unei soluții care se aplică pe bucata de piele tatuată. Deocamdată, singura modalitate de a scăpa de un tatuaj e o procedură laser scumpă, care durează și doare mult. Laserul, în esență, joacă un rol mic, pentru că nu face decât să suscite răspunsul natural al corpului uman la contaminare.

Cei de la Ephemeral plănuiesc să lanseze cerneala în 2017, cu ajutorul unei investiții de 200.000 de dolari pe care au obținut-o în cadrul unui concurs de antreprenoriat la Universitatea din New York. Seung Shin, CEO-ul startupului, a explicat că totul a plecat de la o experiență personală, fiind nevoit în trecut să își scoată un tatuaj prin intermediul unei proceduri cu laser.

Dacă cerneala Ephemeral ajunge pe piață, amintirile dureroase ale unor relații trecute, greșelile de scriere și ideile proaste (care au părut geniale cândva) ar putea deveni istorie. Un chestionar realizat anul trecut a arătat că 22% dintre adulții americani și 14% dintre cei britanici regretă faptul că și-au făcut anumite tatuaje. Momentan, produsul este testat pe porci, dată fiind asemănarea genetică cu oamenii. Dacă va fi comercializată cerneala, un tatuaj de dimensiuni medii ar costa în jur de 50-100 de dolari, ceea ce e destul de rezonabil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: