Tatuajele temporare avansate îți pot detecta starea de sănătate și locația unde te afli

Tatuajele temporare avansate îți pot detecta starea de sănătate și locația unde te afli

În caz că ți-ai dorit vreodată tatuaje care să aibă beculețe, să transmită date, și în general să te facă să te simți ca un punkist din Blade Runner, Chaotic Moon a început un proiect numit ”Tech Tats” ce face din tatuaje adevărați senzori biometrici ai corpului tău.

Probabil că la auzirea acestei vești, fanii teoriei conspirației vor crede că noile tatuaje sunt un nou simbol al apocalipsei, că sunt semnul diavolului, și așa mai departe. În teorie putem crede orice, dar adevărul fiind spus, în caz că vom dori să fim acoperiți cu desene high-tech, noile tatuaje de la Chaotic Moon vor ști exact care ne e pulsul și unde anume ne aflăm.

Aceste noi tatuaje însă, nu sunt permanente. Ele pot fi date jos oricând va vrea purtătorul lor. Ele sunt pictate pe pielea, purtătorului cu o vopsea lipicioasă care va menține pe piele un microcontroler și, dacă e nevoie, și câteva LED-uri. Chaotic Moon dorește să promoveze aceste noi tatuaje ca un fel de Fitbit permanent care va detecta dacă ești stresat, îți va ști temperatura corpului, presiunea sângelui, și îți va putea măsura, de asemenea, ritmul inimii. Vopseaua tatuajelor va juca rolul semiconductorilor, iar circuitul imprimat va fi pielea ta.

Unul dintre principalele utilități a unui astfel de tatuaj este capacitatea pe care o oferă în a-ți putea monitoriza permanent copii într-un loc public, iar cu ajutorul acestora generalii dintr-o armată vor putea monitoriza mereu starea de sănătate a soldaților.

De la aceste posibilități impresionante de monitorizare voluntară se poate trece, evident, oricând la metode involuntare într-o dictatură futuristă. Însă, eu nu cred ca pericolul cel mai mare sunt tatuajele tehnologice avansate în sine, ci apariția regimului care ni le va imprima cu forța pentru a ne monitoriza permanent.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: