Această cameră purtabilă te ajută să reții și detaliile la care nu ești atent

Această cameră purtabilă te ajută să reții și detaliile la care nu ești atent

Gadgeturile purtabile nu trebuie să se limiteze la brățări și ceasuri inteligente. Unele companii au viziuni ceva mai inedite în ceea ce privește aceste tehnologii, iar camera MyMe de la Orcam este un exemplu bun în acest sens. 

Conceptul de cameră purtabilă nu este unul nou. Oamenii își prin GoPro-uri pe cap de ceva timp, dar ce se întâmplă atunci când combini o cameră video cu un algoritm complex de inteligență artificială?

Obții un asistent personal capabil să compenseze pentru lipsa ta de atenție distributivă, care îți va face viața mult mai ușoară.

Systemul MyMe este alcătuit dintr-o cameră care se prinde de haine și o cască Bluetooth care transmite informații utilizatorului. Creatorii spun că ar putea genera pagini de profil pentru persoanele pe care le cunoști la o petrecere și să le introducă automat în telefon, sau să înregistreze ce ai mâncat pe parcursul unei zile.

Cei de la Orcam spun că MyMe poate oferi experiența unei ”atenții augmentate” prin intermediul unei inteligențe artificiale care răspunde la informații audio și video în timp real.

Din multe puncte de vedere, MyMe aduce aminte de Google Glass, dar compania crede că sistemul lor are câteva avantaje în ceea ce privește confidențialitatea datelor. Mai exact, MyMe nu salvează înregistrările, toate datele fiind analizate pe moment. Dar, cu toate că nu porți o cameră pe față, tot va fi greu să convingi oamenii că gadgetul tău nu îi înregistrează.

Gadgetul va fi prezentat la CES 2016 și vom afla mai multe detalii despre el atunci.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: