Această aplicație te face un stăpân mai bun pentru câinele tău

Această aplicație te face un stăpân mai bun pentru câinele tău

Probabil că, în viitor, vom avea o aplicație pentru orice. Aparent, cineva s-a gândit inclusiv la una care te ajută să fii un stăpân mai bun pentru câinele tău.

Se numește DogLogBook și a fost creată de o echipă de la Facultatea de Știință Veterinară din cadrul Universității din Sidney, care îi ajută pe stăpânii de patrupede canine să le monitorizeze mai ușor. Paul McGreevy, profesor la Universitate, a povestit celor de la Mashable că a lansat aplicația gratuită pentru că voia o modalitate mai bună prin care iubitorii de caini să consemneze mai ușor cele mai importante informații despre companionii lor și să le acceseze de oriunde.

În afară de programarea vaccinurilor și datele din microcip, aplicația ghidează stăpânii într-un program de socializare destinat câinilor, înaintea împlinirii a 14 săptămâni de viață. Pot înregistra stimulii pe care cățeii îi experimentează, pentru a primi drept recompensă puncte. E un sistem care recompensează utilizatorii pentru expunerea cățeilor la stimuli mai puțin accesibili. De exemplu, cei care trăiesc în mediul rural primesc mai multe puncte pentru stimulii asociați cu mediul urban și invers.

Perioada de 14 săptămâni este vitală pentru dezvoltarea unui comportament pozitiv, reducerea agresivității și obișnuirea sa cu interacțiunea umană și nu numai. Aplicația nu e destinată doar câinilor de apartament, ci și câinilor-ghizi, câinilor de fermă sau câinilor polițiști. Pot fi înregistrate manifestări precum roaderea unghiilor sau tremurarea capului, care pot indica anxietate, frică sau posibile forme de demență canină.

În plus, datele acumulate anonim vor fi folosite de experți pentru studii veterinare ulterioare, menite să analizeze comportamentul celui mai bun prieten al omului. Prin urmare, aplicația se adresează stăpânilor de câini din toată lumea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: