1979 Revolution de creatorii GTA te uimește pe iPhone și iPad

1979 Revolution de creatorii GTA te uimește pe iPhone și iPad

Prea puține jocuri video încearcă să ilustreze în detaliu evenimente din istoria recentă, dar 1979 Revolution este o excepție de la regulă pe care nu ar trebui să o ocoliți.

1979 Revolution este un joc special ce ar trebui experimentat măcar din prisma faptului că în Iran a fost interzis într-un mod atât de agresiv încât s-a tăiat accesul localnicilor la magazine online precum Steam sau GoG pentru că îl comercializau. Trecând însă peste dezbaterile din jurul lansării sale inițiale pe PC și Mac, acum tocmai și-a găsit loc în AppStore și poate fi achiziționat contra sumei de 5 dolari de către posesorii de iDevice-uri.

Premisa titlului este una cât se poate de simplă, acesta vă pune în pielea unui fotojurnalist ce a ajuns în Teheran în anii ’70 pentru a imortaliza revoluția din teritoriu. Realizat de către Navid Khonsari, fostul dezvoltator Rockstar și unul dintre indivizii responsabili pentru experiențele din seria Grand Theft Auto, 1979 Revolution combină într-un mod foarte original elemente de documentar cu particularități creative de gameplay. Din păcate, autoritățile iraniene nu au fost foarte încântate de acest proiect, iar NFCG – National Foundation for Computer Games a detaliat, la scurt timp după lansare, planurile pentru întreruperea comercializării sale.

Au trecut însă câteva luni de la lansarea sa inițială din aprilie și, cu toate că își păstrează în continuare calificativul de anti-iranian din partea NFCG, creatorii săi și-au găsit o nouă prtiță prin care să ajungă la utilizatori. Ink Story Studio tocmai a anunțat lansarea oficială a titlului pe dispozitivele cu iOS, iPhone-uri și iPad-uri. După instalare, veți intra în pielea lui Reza Shirazi, un fotojurnalist întors în Teheran pentru documentarea revoluției începută în 1978. Pentru că nu se putea altfel, Shirazi devine un personaj important în revoluție, cu condiția să fie foarte atent când interacționează cu cei din jur.

Khonsari, născut în Iran, a ținut să menționeze că a intervievat peste 50 de profesori și participanți la respectivele evenimente, alături de soția sa, pentru a spune această poveste semnificativă pentru el într-un format autentic, ancorat pe cât posibil în realitate. Cu același scop, a colecționat peste 1500 de fotografii împreună cu înregistrări video și audio din perioada revoluției. O parte din discursurile in-game ale revoluționarului Ruholah Khomeini fac parte din acele materiale colecționate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget