YouTube renunță la o funcție importantă luna viitoare

YouTube renunță la o funcție importantă luna viitoare

După ce majoritatea serviciilor online ne-au obișnuit să beneficiem de funcții noi prin actualizări, YouTube se pare că vrea să renunțe la câteva funcții în curând.

Există foarte multe moduri în care puteți posta conținut video pe YouTube. În plus, dacă folosiți un PC sau Mac pentru această operațiune, veți aprecia cu siguranță faptul că aproape orice format video este suportat de platforma online a celor de la Google. Pe lângă toate acestea însă, Google vă mai oferea un serviciu foarte interesant. Direct din browserul vostru preferat, YouTube vă putea folosi webcam-ul pentru a vă înregistra.

Din păcate, începând cu luna ianuarie a anului viitor, funcția Webcam Capture va dispărea din portfoliul de opțiuni puse la dispoziție de serviciul onlne. Cei care foloseau Webcam Capture vor fi cu siguranță dezamăgiți, mai ales că era surprinzător de ușor de utilizat. Cei care vor mai folosi serviciului în următoarea perioadă se vor lovi de imaginea de mai jos care în partea superioară are anunțul detaliat mai sus pe o linie galbenă.

Funcția a fost integreat în YouTube în urmă cu aproximativ 10 ani, la scurt timp după ce Google achiziționase serviciului independent. Webcam Capture este construită în jurul platformei Adobe Flash și poate fi găsită printr-un click pe butonul Upload din partea din dreapta sus a paginii principale YouTube. Nu veți mai avea acces la această funcție începând cu 16 ianuarie 2016.

În contextul în care webcam-urile nu sunt la fel de capabile precum camerele profesionale pe care le folosesc majoritatea celor care postează conținut video pe YouTube, gestul este de înțeles. În plus, oficialii Google au afirmat că este folosită foarte rar și se bazează pe o tehnologie veche ce nu mai beneficiază de support – Flash.

Cei care vor în continuare să posteze cu ușurință conținut pe YouTube filmat cu webcam-ul, nu trebuie să instaleze aplicații terțe pe sistemele lor cu Windows sau Mac OS X. Sunt suficient aplicațiile Photo Booth și Camera. Pentru a le folosi, am creat un tutorial în urmă cu câteva săptămâni.

youtube-webcam-upload-feature

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: