04 dec. 2015 | 11:19

Videoclipul care a determinat Google să cumpere YouTube

VIDEO VIDEO

În luna aprilie a anului 2006, Google a luat una dintre cele mai importante decizii din istoria companiei.

[related]

În luna aprilie, în anul 2006, YouTube nu era decât un start-up american, creat de trei foști angajați ai PayPal, care nu genera profit. După cum scriu cei de la Business Insider, însă, aceea a fost luna în care YouTube a reușit să-i convingă pe cei de la Google să investească o sumă importantă în achiziția lor. În acea perioadă, Susan Wojcicki se ocupa de secțiunea video din cadrul companiei din Mountain View și căuta start-up-uri în care Google ar putea investi.

Pe YouTube, Wojcicki a descoperit un videoclip amuzant cu doi studenți din China care păreau a cânta ”As long as you love me”, melodia celor de la Backstreet Boys. Cei doi doar mișcau din buze, în timp ce melodia rula în fundal, iar în spatele lor, putem vedea cum colegul de cameră își continua nestingherit sesiunea de browsing pe internet.

După cum a declarat în cadrul unui eveniment Forbes, Wojcicki a fost extrem de amuzată de videoclip și a observat un lucru extrem de important: oamenii din toată lumea pot crea conținut, fără a avea nevoie să se afle într-un studio. La doar șase luni după ce a descoperit videoclipul, Wojcicki a reușit să convingă conducerea să investească nu mai puțin de 1,65 miliarde de dolari în achiziția YouTube, al cărei CEO a devenit în anul 2014.