Youtube Gaming este gata de lansare și dacă ești gamer ar trebui să te entuziasmezi

Youtube Gaming este gata de lansare și dacă ești gamer ar trebui să te entuziasmezi

YouTube este deja cel mai popular site de conținut video, dar odată cu lansarea platformei YouTube Gaming pentru iOS, Android și desktop, țintește spre un nou titlu: cel mai popular site de streaming.

YouTube pariază pe streaming live și conținut arhivat legat de jocurile video, cu pagini separate pentru mai mult de 25,000 de jocuri. Utilizatorii au parte de un feed costumizat pentru canalele de jocuri pe care le urmăresc, completat cu alerte pentru fiecare dată când un canal este live.

Asta înseamnă că YouTube Gaming intră în concurență directă cu Twitch, un site pe care Amazon l-a cumpărat anul trecut pentru aproape un miliard de dolari. Potrivit site-ului Android Police, Google, compania mamă a cărei fiu este și YouTube, ar fi fost interesată de aceeași achiziție, dar că afacerea i-ar fi scăpat printre degete.

Anunțată în luna iunie, platforma YouTube Gaming a tot fost testată de cei de la Google. Lansarea acesteia a fost promisă în vara anului 2015 și se pare că se țin de cuvânt. Ziua cea mare pentru YouTube Gaming este chiar astăzi, 26 august.  Aceasta va fi disponibilă în toate țările cu acces la YouTube.

YouTube Gaming va fi prezent în întreaga lume, dar aplicațiile vor fi disponibile doar în Statele Unite și Marea Britanie pentru început, dar cei de la YouTube ne asigură că merită așteptarea.

Autor: Ștefan Neculai

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: