Yahoo lansează Livetext și ar putea fi sfârșitul Messenger

Yahoo lansează Livetext și ar putea fi sfârșitul Messenger

Încă de când a venit Marissa Mayer la Yahoo, în urmă cu aproape trei ani, compania a migrat spre a crea aplicații mai bune, mai competitive. Cumva în această schemă Yahoo! Messenger nu se mai potrivește și se prea poate ca înlocuitorul să fie Livetext, o aplicație lansată fără prea multă vâlvă. 

Între Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat și aplicațiile de mesagerie din Asia, Yahoo Messenger a pierdut din popularitate și nici n-a mai fost îmbunătățit de companie. Deși a avut unele dinte cele mai bune funcționalități încă dinainte ca Facebook să se gândească la chat și pe când fondatorul Snapchat era abia la gimnaziu, Messenger nu mai poate atrage utilizatori noi.

De curând, Yahoo Messenger a dispărut din App Store – pentru Android încă este în Play Store aici – și acesta e semnul unei schimbări mai mari. Pentru App Store Hong Kong, Yahoo a lansat de curând Livetext – Video Messenger. Deși l-ai putea crede o alternativă la Snapchat, înlocuitorul Messenger nu încearcă să copieze alte servicii de mesagerie, ci se vrea soluția de comunicare pentru viitor.

Noutatea pe care Yahoo o propune este comunicarea prin text, acompaniat de videoclipuri scurte fără sunet – ca niște animații GIF. Astfel, omul își exprimă emoțiile mai bine, dar nici nu trebuie să-ți faci griji că toată lumea va afla că te ții de chat în loc să lucrezi sau să înveți. De asemenea, atunci când ambii utilizatori sunt online simultan, pot începe o conferință live.

Livetext de la Yahoo in locul Yahoo Messenger

Din start, lipsa sunetului delimitează Yahoo Livetext de servicii precum Skype, WhatsApp sau Messenger, dar mai rămâne de văzut dacă are și succes. Ca user, Livetext foloseşte un cont diferit de cel de Yahoo, numit Livetext ID. TechCrunch notează că Yahoo n-a dorit să comenteze în niciun fel lansarea, ci doar s-a limitat la a spune că mereu încearcă să aducă ceva nou pe piață.