XBMC Kodi, cel mai bun player de filme, ajunge pe Android

XBMC Kodi, cel mai bun player de filme, ajunge pe Android

Deşi putea fi instalat şi în trecut prin intermediul unor artificii, de acum înainte Kodi XBMC este disponibil pe Google Play. 

Anul trecut, populara platformă software cross-platform pentru HTPC-uri şi-a schimbat numele din XBMC în Kodi. Terminologia folosită este însă mai puţin importantă, relevant este că nu mai trebuie să depuneţi vreun efort suplimentar pentru a folosi un smartphone sau orice alt gadget cu Android ca player de filme conectat la TV. Aplicaţia ilustrată mai sus poate fi descărcată gratuit din Google Play. Disponibilă încă de luna trecută în magazinul virtual Google sub formă de beta, acum este în variantă finală.

Dacă vă grăbiţi să o instalaţi, merită să aveţi în vedere că veţi rula versiunea 15 cu nume de cod Isengard, care integrează pentru prima oară suportul pentru particulare introduse în Android 5.0. Printre acestea se numără suportul pentru conţinut video 4K şi rată de refresh variabilă prezentă pe anumite gadgeturi cu Android TV, precum NVIDIA Shield. O altă funcţie interesantă introdusă acum poartă numele de Adaptive Seeking. Aceasta din urmă vă permite să definiţi ritmul de derulare printr-un film apăsând mai des sau mai rar pe butonul de derulare.

La capitolul particularităţi tehnice, intră o nouă listă pentru conţinut audio şi subtitrări, un manager de add-on-uru actualizat, opţiuni îmbunătăţite pentru crearea de liste cu filme şi un sistem îmbunătăţit pentru activarea subtitrărilor la conţinut live de la TV. Fundaţia XBMC a ţinut să menţioneze că următoarea iteraţie va introduce suportul pentru DirectX 11. Pentru mai multe detalii legate de configurarea iniţială a aplicaţiei, dacă nu vă descurcaţi, accesaţi pagina web Kodi.

Citește și: