19 mart. 2015 | 11:50

Windows RT, poate cel mai mare eșec al Microsoft din ultimii 10 ani, închis oficial

ACTUALITATE
Windows RT, poate cel mai mare eșec al Microsoft din ultimii 10 ani, închis oficial

Windows RT a fost tentativa celor de la Microsoft de a lansa un sistem de operare pentru tablete ARM, acum însă suportul pentru el a încetat oficial.

În cadrul conferinţei WinHEC din Shenzen, China, au făcut mai multe anunţuri importante legate de viitorul Windows care au făcut înconjurul lumii. Printre noile informaţii care au fost făcute publice s-a strecurat şi lista de mai jos, care ne explică ce utilizatori de Windows şi prin ce metodă vor putea să facă tranziţia la Windows 10.

După cum se poate observa foarte simplu, un sistem de operare lansat în urmă cu aproximativ 3 ani, a fost lăsat complet în aer. Cu alte cuvinte, aceasta este cea mai clară dovadă a faptului că Microsoft a încetat suportul oficial pentru respectiva platformă. În teorie, în luna ianuarie a acestui an, au existat nişte zvonuri referitoare la un update important pentru RT, dar, dacă acela va mai veni vreodată, nu este legat de Windows 10.

Microsoft nu a insistat foarte mult în cadrul prezentării pe situaţia tristă a utilizatorilor de Windows RT. Nici măcar nu a oferit un motiv oficial pentru decizia radicală. Cel mai probabil însă, această traiectorie a fost urmată din cauza faptului că nu era foarte clar pentru nimeni care a fost scopul respectivei versiuni de Windows. Deşi rula pe dispozitive cu arhitectură ARM şi, la prima vedere, părea un Windows care oricare altul, în realitate nu putea rula nici una dintre aplicaţiile pe care v-aţi obişnuit să le utilizaţi de-a lungul anilor, cu excepţia Microsoft Office.

În definitiv şi cei de la Intel au avut ceva de spus în legătură cu destinul Windows RT. În momentul în care au lansat procesoare performante cu un consum redus de energie pe arhitectură x86 care puteau fi integrate în tablete mici şi ieftine, producătorii unor astfel de gadgeturi putea fără probleme să preinstaleze versiuni complete de Windows 8.1, fără să mai invite utilizatorii la compromisuri.

windows-10-upgrade-roadmap-640x374

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele