De acum vă puteţi instala oficial Windows 10 pe Mac-uri

De acum vă puteţi instala oficial Windows 10 pe Mac-uri

Apple a confirmat oficial că a actualizat setul de utilitare Boot Camp pentru a vă permite să instalaţi Windows 10 pe Mac-ul vostru fără probleme.

De foarte mulţi ani, sistemele preinstalate cu Mac OS X au început să suporte instalarea nativă de Windows. Astfel, în mod dual boot, puteţi păstra fără probleme sistemul de operare ieşit din Cupertino, dar puteţi apela şi la o versiune modernă de Windows. Facilitarea procesului de instalare, inclusiv partea de drivere şi utilitare pentru a profita din plin de hardware-ul Mac-ului este realizată prin intermediul Boot Camp. Acesta din urmă este numele unei aplicaţii create de Apple care astăzi primeşte un update important.

De acum vă puteţi instala în acelaşi timp pe un MacBook sau un iMac atât Windows 10, cât şi cea mai recentă versiune de OS X şi totul pleacă de la cea mai nou versiune de Boot Camp. Incluse în acest update vor fi driverele de USB 3.0 pentru Mac-urile cu procesoare cu suport de instrucţiuni pe 64 biţi, inclusiv cele pentru portul USB Type-C întâlnit în MacBook-ul de 12 inci. Chiar şi câteva probleme legate de modul în care Windows 10 interacţionează cu cititoarele de carduri SD şi SDXC vor fi remediate prin această actualizare de software.

În ceea ce priveşte limitările hardware, în cea mai mare parte, ele nu există. Practic, pe orice sistem Apple cu procesor Intel Core 2 Duo sau mai nou puteţi instala Windows 10 fără probleme prin Boot Camp. Automat, veţi avea instalate şi cele mai noi drivere.

Partea cea mai bună a acestui anunţ este că, din acest moment, Apple s-a angajat să suporte Windows 10 pe termen lung. Asta înseamnă că, la intervale regulate de timp, veţi primi versiuni actualizate de Boot Camp cu drivere şi mai noi împreună cu soluţii la diverse probleme de compatibilitate sau securitate. Puteţi fi siguri, de exemplu că gigantul din Cupertino va face tot ce e posibil să aveţi o autonomie pe Windows 10 ca şi pe Mac OS X pe orice sistem al său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: