09 ian. 2015 | 08:53

Cum a ajuns WhatsApp cel mai popular serviciu de mesagerie?

ACTUALITATE
Cum a ajuns WhatsApp cel mai popular serviciu de mesagerie?

Noua serie de statistici referitoare la popularitatea aplicaţiei la nivel global s-ar putea să vă uimească, având în vedere concurenţa acerbă.

Este incredibil câte aplicaţii avem disponibile pentru a ne manifesta sentimentele în scris prin intermediul gadgetului nostru preferat. WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, Line, BBM, WeChat sau KakaoTalk sunt doar câteva exemple. În contextul în care nivelul de funcţionalitate al acestora este similar, mi se pare şi mai greu ca un serviciu de mesagerie instant precum WhatsApp să se distanţeze atât de mult de concurenţă.

,,Astăzi, suntem mândri să vă împărtăşim că WhatsApp are lunar peste 700 de milioane de utilizatori activi. În plus, în fiecare zi, utilizatorii noştri trimit peste 30 de miliarde de mesaje.” Prin cuvintele CEO-ului Jan Koum postate zilele trecute pe Facebook, este evident că echipa din spatele WhatsApp are multe motive de mândrie. Pentru a aprecia şi mai bine aceste particularităţi, gândiţi-vă că, , numărul celor care foloseau WhatsApp în fiecare lună era de 500 de milioane.

Practic, vorbim de o creştere de 200 de milioane de membri ai platformei într-o perioadă relativ scurtă. Cei mai fericiţi de această performanţă sunt probabil cei de la Facebook care, anul trecut, au finalizat achiziţia WhatsApp contra sumei de 16 miliarde de dolari, în numerar şi acţiuni. Norocul nostru momentan este că Mark Zuckerberg nu plănuieşte să monetizeze prin reclame sau alte artificii serviciul ce momentan necesită o investiţie anuală de doar un dolar din partea fiecăruia dintre noi.

Deşi CEO-ul Facebook a anunţat în urmă cu ceva timp că nu ar fi surprins ca în câţiva ani WhatsApp să atingă pragul de 2-3 miliarde de utilizatori, este foarte important să nu-şi ia niciodată ochii de la concurenţă. Nu de alta, dar la începutul anului trecut, cei de la WeChat se lăudau cu 355 de milioane de utilizatori şi a trecut mult timp de atunci.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele