Western Digital a cumpărat SanDisk cu o sumă fabuloasă

Western Digital a cumpărat SanDisk cu o sumă fabuloasă

Cea mai mare achiziție din domeniul tehnologic de anul acesta ar putea fi făcută de cei de la Western Digital care tocmai au confirmat achiziția SanDisk.

La doar câteva zile după ce Dell a anunțat că achiziționează EMC Corporation cu 67 de miliarde de dolari, cei de la Western Digital au anunțat oficial propria achiziția în valoare de câteva miliarde. Este vorba de trecerea în propriul portofoliu a gigantului SanDisk contra sumei de 19 miliarde de dolari.

SanDisk, la ora actuală, este unul dintre cei mai mari producători globali de soluții de stocare din gama cardurilor de memorie și a stick-urilor USB. Global, se află pe poziția a treia în acest clasament. Pentru că tranzacția s-a încheiat la bursă, merită reținut prețul de 86,5 dolari per acțiune plătit de Western Digital pentru finalizarea operațiunii. Western Digital sau WD este cel mai mare producător global de hard disk-uri interne și externe, cât și SSD-uri. Crează medii de stocare atât pentru desktop-uri și laptopuri, cât și pentru servere sau alte infrastructuri complexe din mediul corporate.

În principiu, achiziția ar trebui să se finalizeze destul de rapid, având în vedere că ambele companii au sediul central în California și operează deja pe piață de câteva decenii. Inițial s-a crezut că parteneriatul dintre SanDisk și Toshiba, un rival important pentru Western Digital, va fi afectat negativ de această achiziție, dar se pare că nu va fi cazul. Din căte se pare, sunt șanse foarte mari ca SanDisk să rămână și în continuare o entitate separată de Western Digital, cu conducere separată.

Pentru că este vorba de o valoare financiară foarte mare și ambele companii participante activează în domeniul soluțiilor de stocare, achiziția va mai trebui să treacă câteva hopuri până să devină finală. Autoritățile americane trebuie să verifice toate nuanțele unei astfel de operațiuni și să se asigure că există riscul creerii unui monopol. Cei de la Western Digital sunt de părere că vom mai avea de așteptat până în trimestrul trei din 2016 pentru ca SanDisk să devină ,,A WD Company”.