Western Digital lansează un nou NAS, WD Sentinel DX4200

Western Digital lansează un nou NAS, WD Sentinel DX4200

Western Digital este cunoscut în principal pentru HDD-urile sale, însă aceștia crează și comercializează și dispozitive de stocare complete precum NAS-urile.

WD-Sentinel-DX4200-NAS

Cel mai nou produs de acest gen lansat de Western Digital poartă numele de WD Sentinel DX4200 și este un NAS cu o mulțime de protecții de backup, porturi de rețea redundante și opțiuni de alimentare diverse. NAS-ul vine în două versiuni, cu 8 sau cu 16 TB capacitate de stocare iar HDD-urile folosite sunt cele cu 7200 rpm pentru a asigura o viteză ridicată de transfer. HDD-urile se pot configura în RAID 1 sau RAID 5 și suportă migrare automată și creșterea capacității în RAID. Discul de boot nu este un modul de tip flash ci unul de 2.5 inci, cu posibilitatea de a mai adăuga încă unul pentru o configurație RAID 1.

Procesorul acestui NAS este un Atom C2338, un procesor de utlimă generație cu 2 nuclee fizice și 4 GB memorie RAM cu corecție de erori (de tip ECC) RAM-ul poate fi extins la 16 GB dacă nu vă ajung cei 4 GB gata instalați. Conexiunile externe includ 4 porturi USB 3.0 și 2 porturi USB 2.0. Acesta mai are și doi conectori de tip Gigabit cu protecție failover și un port VGA pentru administrare. Sistemul de operare este Windows Storage Server 2012 R2 Workgroup, o alegere care este deja apreciată de multe business-uri și mai puțin de utilizatorii casnici. Totuși, spre deosebire de ultimele NAS-uri lansate de QNAP de exemplu, acest model este destinat pieței enterprise.

WD-Sentinel-DX4200-NAS-1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: