Waze riscă să dispară pentru că a furat hărţile altora

Waze riscă să dispară pentru că a furat hărţile altora

Soluția preferată de navigație a multora dintre dintre voi este în pericol, deoarece s-ar putea ca Waze să fi furat câteva hărți pe care le folosiți.

În orice alte circumstanțe aș fi ținut cu Waze, dar pentru că are puterea financiară a celor de la Google în spate, avocații vor decide cine are dreptate în acest caz particular. Nu de alta, dar marți, la tribunalul federal din San Francisco, oficialii Phantom Alert au înaintat procesul. Motivul oferit a fost utilizarea în Waze fără permisiune a unor date proprietare create de angajații Phantom Alert. Acest gest este foarte probabil şi din pricina faptului că ambele programe oricum împărtășesc detalii legate de trafic, semafoare sau starea drumurilor.

Frustrarea detaliată de CEO-ul Phantom Alert a venit în momentul în care, de dragul unor experimente, echipa sa a introdus date false în program pentru a testa niște răspunsuri ale aplicației. Nu mică le-a fost mirarea în momentul în care, aceleași data false s-au strecurat în Waze. Joseph Seyoum, pornind de la premisa explicită de mai sus și de la faptul că este imposibil ca acele date false să ajungă în baza de date folosită de serviciul Gooogle fără să fi fost furate, a hotărât să apeleze la instanțele judiciare. În mod evident, acest gest s-ar fi putut întâmpla regulat de mult timp, dar doar cu date false apărute în ambele programe se poate demonstra.

,,Am început PhantomAlert în urmă cu şapte ani ca un antreprenor cu un vis, iar acum, acel vis a fost strivit de companii care profită de anii de sânge, transpirație şi lacrimi puse de echipa noastră în produs.” Dacă vă întrebați de ce este atât de agresiv Seyoum în declarațiile sale, când avem totuși în vedere faptul că Waze este gratuit, din punctul de vedere al CEO-ului Phantom Alert, motivația financiară este una majoră. Aparent, Waze a făcut aceste gesturi ilegale de-a lungul anilor pentru a-și mări valoarea estimată, determinându-i pe cei de la Google să plătească aproximativ un miliard de dolari.

Inițiatorii procesului speră să obțină despăgubiri financiare semnificative din acest proces, dar, mai mult decât atât, își doresc instaurarea unei interdicții legate de Google şi Waze. Speră ca un tribunal să desființeze Waze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: