Viitorul telefon Nexus ar putea avea o cameră foto 3D

Viitorul telefon Nexus ar putea avea o cameră foto 3D

Conform unor zvonuri apărute de curând, noul telefon Nexus ar putea fi dotat cu o cameră foto 3D.

Camerele foto 3D nu sunt ceva nou pentru industria telefoanelor mobile. După cum scrie și publicația Pocketnow, producători precum HTC și LG au încercat întrecut să introducă o astfel de componentă pe telefoanele lor. În cazul celor de la HTC, este vorba despre modelul HTC Evo 3D, iar în cazul celor de la LG, despre Optimus 3D. Ambele aveau parte de două camere foto pe spate și de un display special pentru vizualizarea imaginilor 3D. Din păcate, niciunul dintre acestea nu a avut parte de un succes considerabil, fiind criticate pentru calitatea slabă a fotografiilor pe care le puteau realiza.

Acum, însă, se pare că LG ar putea reveni cu un nou telefon de acest fel. Dacă este să dăm crezare celor mai noi zvonuri, viitorul telefon Nexus ar putea fi dotat cu o cameră foto 3D. Aceasta, însă, ar implica anumite sacrificii  în ceea ce privește design-ul terminalului. Cu doi senzori pe spate, cei de la LG ar avea de ales una din trei opțiuni posibile: ar putea folosi baterii mai mici, ar putea folosi senzori mai mici, afectând în mod negativ calitatea fotografiilor, sau ar putea crea o protuberanță similară celor de pe anumite modele Lumia.

O altă problemă ar fi display-ul. La vreme la care LG a lansat modelul Optimus 3D, rezoluția de 800 x 480 de pixeli era întâlnită pe numeroase modele. Acum, ecranele QHD pot fi găsite pe toate vârfurile de gamă. Ecranul de pe viitorul Nexus ar urma să fie, însă, unul stereoscopic, iar puterea de procesare ar putea deveni o problemă în procesul de redare a imaginilor 3D la rezoluții așa mari. Cei de la LG nu au confirmat, încă, nimic și probabil vom mai avea de așteptat până când aceștia vor publica mai multe informații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: