01 oct. 2015 | 08:21

Video de profil pe Facebook, în loc de poză: schimbările pregătite de companie

ACTUALITATE
Video de profil pe Facebook, în loc de poză: schimbările pregătite de companie

Facebook a introdus, miercuri seară, una dintre cele mai mari schimbări de aspect, dar și de funcționalitate, din istoria platformei. Utilizatorii vor putea avea video de profil pe Facebook, în loc de poză. 

Facebook a mizat foarte mult pe conținutul video în ultimul an. Rețeaua socială nu numai că a început să scoată în față clipurile prietenilor în detrimentul statusurilor sau fotografiilor, dar a introdus și o mulțime de funcționalități care țin de organizarea acestui tip de conținut.

Această strategie poate aduce rețelei sociale o sursă de venituri cu totul nouă, dar totuși ne miră decizia anunțată de Facebook: video de profil în loc de poză de profil.

De câțiva ani, profilul tău nu a trecut prin foarte multe modificări. Poza de ”copertă” și poza de profil au fost sfinte și nu e greu de înțeles de ce: utilizatorii sunt mereu mai conservatori decât ar spera Zuckerberg.

Totuși, să ai un video de profil în loc de o fotografie statică nu cred că ar deranja pe nimeni.

via GIPHY

Funcționalitatea este testată, deocamdată, pe grupuri mici de utilizatori din Marea Britanie și SUA, dar va ajunge, cel mai probabil, la toți utilizatorii, mai devreme sau mai târziu.

Este vorba, pe scurt, despre mici clipuri de 7 secunde prin care utilizatorii își pot manifesta creativitatea. Acestea vor rula în momentul în care cineva îți vizitează pagina, iar sunetul se va activa doar în cazul în care clipul este rulat pe întregul ecran.

Pe lânga asta, Facebook a mai anunțat o serie de schimbări legate de paginile de profil. Mai exact, în versiunea de mobil, fotografia de profil va fi așezată central, iar sub ea, fiecare utilizator va putea scrie o scurtă descriere, cum ar fi ”Jurnalist tech, pasionat de benzi desenate și filme cu zombie”.

via GIPHY

Și informațiile pe care le vor vedea prietenii când vor intra pe profil vor fi diferite. Vei putea personaliza fotografiile care apar în prim plan, pentru că știm cu toții că pozele făcute de prieteni la nu știu ce băută nu te scot în cea mai bună lumină.

Încă o funcționalitate legată de pozele de profil îți va permite să setezi o imagine temporară, pe o perioadă prestabilită de tine. De exemplu, dacă vrei să pleci în concediu timp de o săptămână, încarci o fotografie, setezi să fie activă doar o săptămână, după care ea va reveni la poza pe care o aveai înainte de plecare.

Nu se știe exact când vei avea acces la această funcționalitate, dar vestea nu are cum să nu vă entuziasmeze. Dacă aflăm mai multe detalii, vă ținem la curent.