Vezi cât de mare e Universul într-o animație colorată și interactivă

, 16 Iul, 11:27

Întrebarea „Cât de mare e Universul?” nu a avut niciodată un răspuns concret. Totuși, cu toată febra lansată de reușita misiunii New Horizons și de noua imagine pe care o avem asupra planetei Pluto, cei de la BBC au creat o pagină interactivă care încearcă să îți arate imensitatea Universului.

Tot ce ai de făcut este să derulezi imaginea cu ajutorul mouse-ului, și pe lângă faptul că animația e tare simpatică și ușor de înțeles, adaugă tot felul de informații interesante pentru a pricepe contextul și, de ce nu, pentru a-ți îmbogăți cultura generală. De exemplu, dacă nu știai deja asta, un câine pe nume Laika a fost trimis în spațiu la bordul unui Sputnik 2 în 1957. De asemenea, sateliții GPS sunt la aproape 20.000 de kilometri deasupra Pământului.

spatiu-bbc

Vei mai afla și că cea mai mare distanță atinsă de oameni este de aproape 400.000 de kilometri, în anul 1970, în faimoasa misiune Apollo 13.

spatiu

.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail