25 sept. 2015 | 10:17

VAIO Z Canvas anunță ieșirea brandului dintr-un con de umbră

ACTUALITATE
VAIO Z Canvas anunță ieșirea brandului dintr-un con de umbră

VAIO Z Canvas este primul sistem de actualitate de la VAIO pe care s-ar putea să fie posibil să-l achiziţionaţi în afara Japoniei.

În urmă cu câțiva ani, era imposibil să nu te îndrăgostești de un sistem VAIO. Aveau de multe ori un design spectaculos și original, reușind în același timp să fie trainice, deși păreau firave la prima vedere datorită grosimii şi greutăţii infime. Un astfel de sistem remarcabil, a devenit brusc complet inaccesibil din momentul în care Sony şi-a vândut divizia de sisteme unui fond de investiţii japonez. Din acel moment, exceptând cei câţiva asiatici japonezi din zonă, nimeni altcineva nu putea investi bani într-un VAIO Pro de exemplu.

Din motive încă necunoscute, deţinătorii brandului VAIO au decis de curând să revină asupra embargolui impus automat din momentul în care Sony nu a mai vândut sisteme. Primul exponent al acestei perioade de tranziţie este VAIO Z Canvas, un hibrid de tip 2 in 1, similar, dintr-un punct de vedere, cu cumulul de funcţii oferit de o tabletă Microsoft Surface.

Exact ca pe vremuri, VAIO Z Canvas arată foarte bine. La bază vorbim de o tabletă cu diagonala de 12,3 inci şi o rezoluţie nativă de 2360 x 1704. În funcţie de scenariile pe care le aveţi în minte, îl puteţi folosi împreună cu tastatura inclusă în pachet sau doar cu stylusul.

Configuraţia hardware a ultraportabilului pleacă de la un procesor Intel Core i7 de generaţie Haswell, 16GB RAM şi până 1TB spaţiu de stocare. Sistemul de operare preinstalat este Windows 10 Pro. În cazul în care asocierea de componente vă încântă, de pe website-ul VAIO ar trebui să poată fi achiziţionat începând cu data de 5 octombrie. Rămâne acum să mai aşteptăm câteva luni pentru a vedea dacă vor mai intra şi alte produse noi în portofoliul internaţional al companiei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele