Laptopurile VAIO vor fi disponibile în afara Japoniei

Laptopurile VAIO vor fi disponibile în afara Japoniei

Amatorii de portabile premium se vor putea orienta în curând din nou către un VAIO, dacă sunt încântaţi de principiile de design ale japonezilor.

După ce divizia de sisteme a celor de la Sony a fost vândută anul trecut la un consorţiu de firme japoneze, versiunile actualizate de PC-uri VAIO au încetat să mai fie disponibile în alte colţuri ale mapamondului decât Japonia. Din acest motiv, dacă aţi fost fani ai acelui acelui brand, printre care m-am numărat şi eu, aţi fi putut să fiţi dezamăgiţi pentru că nu mai puteaţi pune mâna pe un VAIO Pro de exemplu cu cea mai nouă familie de procesoare Intel.

Din fericire, situaţia se pare că se va remedia până la finele acestui an. A fost necesară coborârea popularităţii globale a brandului la pragul de 1%, pentru ca CEO-ul VAIO, Yoshimi Ota să anunţe că în luna octombrie veţi putea cumpăra din nou un notebook VAIO. Anunţul a fost postat pentru prima oară de cei de la Wall Street Journal, deşi a fost confirmat la scurt timp de multe alte publicaţii online de referinţă.

Detaliile acestui proiect de propagarea au fost atât de bine puse la punct, încât chiar dacă iniţial va fi vorba doar de două laptopuri şi doar în SUA şi Brazilia, nu ar trebui să dureze foarte multe până le vom vedea prin intermediul unor canale oficiale pe meleaguri mioritice. Intr-o mutare destul de ciudată, vânzarea noilor VAIO va avea loc atât printr-un magazin online, cât şi prin lanţul de retail Microsoft Store.

În principiu, vă puteţi aştepta la un set de linii de design pe care le cunoaşteţi deja din anii trecuţi, dar cu dotării hardware modernizate. Preţul de start pentru un astfel de PC va fi de 2.200 de dolari, o valoare ce face concurenţă celor mai scumpe MacBook-uri. Din acest moment, rămâne să aşteptăm aproximativ un an pentru a vedea dacă VAIO va reuşi să devină din nou relevant în piaţă şi să revitalizeze brandul.

Citește și: