Utilizatorii de Nexus 5X întâmpină probleme cu touchscreen-ul

Utilizatorii de Nexus 5X întâmpină probleme cu touchscreen-ul

După o lansare cu surle și trâmbițe, fanii terminalelor Nexus 5X și Nexus 6P se pare că întâmpină un număr semnificativ de probleme cu noile lor aparate.

În contextul în care Nexus 5X reprezintă rezultatul colaborării dintre doi giganți din industrie, te-ai fi așteptat că acest telefon produs de LG sub supravegherea celor de la Google să fie aproape perfect. Nu trebuia sub nicio formă să câștige toate testele de performanță, dar era necesar să nu-și frustreze utilizatorii prin intermediul unui număr semnificativ de probleme mai mici sau mai mari.

Am detaliat și în trecut câteva probleme întâmpinate de posesorii de Nexus 5X, dar cea mai problemă s-ar putea să fie și cea mai deranjantă. Un număr foarte mare de utilizatori ai aparatului au început să se descarce pe Google, Reddit și forumul XDA în legătură cu un scenariu în care ecranul aparatului devine inutilizabil. Aparent, când telefonul este pus la încărcat folosind încărcătorul original de priză, interacțiunea cu touchscreen-ul fie devine imposibilă, fie implică acceptarea unor întârzieri semnificative, de la momentul în care cineva atinge o icoană până când respectiva atingere declanșează o acțiune.

Deși cei de la Google nu au oferit încă un comunicat oficial cu o soluție pe marginea acestei probleme, se pare că există câteva trucuri la care puteți apela dacă vă numărați printre cei afectați. Din câte se pare, mai mulți utilizatori entuziaști, au studiat atentat problema și au ajuns la o concluzie.

După ce inițial s-a crezut că este o problemă cu modul în care telefonul reacționează la încărcarea cu 3 amperi, la o privire mai atentă s-a descoperit că încărcătorul din pachet este de fapt vinovat. Pentru că nu are un sistem de împământare suficient de bine pus la punct, acesta afectează funcționarea display-ului. Soluția este să folosiți alt încărcător de priză pe care îl aveți prin casă sau să vă încărcați telefonul la laptop.

Între timp, ar fi drăguț ca cei de la LG să lanseze un program pentru schimbarea gratuită a încărcătoarelor sau măcar să lanseze o investigație.

Citește și: