19 mart. 2015 | 17:00

Utilizatorii de iPhone vor putea efectua apeluri prin WhatsApp

ACTUALITATE
Utilizatorii de iPhone vor putea efectua apeluri prin WhatsApp

Capturile de ecran de mai sus confirmă faptul că va mai trece puţin timp până când ne vom putea suna prietenii cu iPhone prin intermediul .

În ultimele luni, s-a dezbătut tot mai des problema realizării de . Aparent, unii utilizatori de Android de pe mapamond au reuşit deja să iniţieze astfel de conversaţii VoIP folosind popularul program de chat. Din păcate, până acum, nu au apărut nici un fel de detalii referitoare la portarea respectivei funcţii şi pe iPhone.

Zilele trecute au început să circule pe internet primele capturi de ecran cu o versiune beta a aplicaţiei WhatsApp pe iOS ce include posibilitatea realizării de apeluri telefonice de tip Voice over IP. Pentru că vorbim de o versiune beta, este evident că nu toţi utilizatorii o pot experimenta momentan, ci doar cei cu acces special. Per ansamblu, acest detaliu contează mai puţin. Important este că se lucrează intens la o nouă iteraţie a popularei aplicaţii ce va permite şi posesorilor de iPhone să vorbească la telefon prin WhatsApp, cum o fac deja, folosind Viber sau Skype.

Nu avem încă o dată precisă de lansare pentru acea versiune de WhatsApp surprinsă în capturile de mai sus, dar ştim că ne va permite să iniţiem un apel telefonic printr-un tap pe icoana de telefon din dreptul unui contact. De asemenea în bara de jos a interfeţei aplicaţiei, va fi introdus un nou buton cu mesajul Recents – unde vor fi listate apelurile recente.

Pentru a profita de apeluri VoIP prin WhatsApp pe Android, trebuie să aveţi cea mai recentă versiune a aplicaţiei din Google Play şi să fiţi sunat de cineva care are deja acces la această funcţie. Pentru a preveni eventualele probleme, sistemul de propagare este unul similar cu cel bazat pe invitaţii, deşi nu ştim dacă va fi valabil şi pe iDevice-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele