09 mart. 2015 | 11:46

Ce trebuie să faceţi dacă aţi primit interdicție pe WhatsApp?

ACTUALITATE
Ce trebuie să faceţi dacă aţi primit interdicție pe WhatsApp?

După ce au apărut nişte zvonuri legate de blocarea unor utilizatori de care folosesc aplicaţii terţe, a apărut şi o soluţie oficială la problemă.

În continuare, WhatsApp reuşeşte să fie cea mai populară platformă de mesagerie cross-platform. Având în vedere că a început să introducă şi , popularitatea nu pare să scadă prea curând.

Cum se întâmplă cu multe alte aplicaţii de chat, dacă vreţi să aveţi acces la funcţii suplimentare atrăgătoare, este foarte probabil să fiţi tentaţi să apelaţi la programe create de terţi. Printre altele, acestea din urmă vă permit să socializaţi dintr-un singur loc cu prietenii voştri care folosesc multiple aplicaţii de chat şi VoIP. Din păcate, creatorii WhatsApp nu sunt foarte încântaţi de acest trend. Din acest motiv, au decis să interzică accesul la reţeaua WhatsApp tuturor utilizatorilor care folosesc aplicaţii ce nu sunt oficiale. În prima etapă, cei afectaţi s-au trezit pe ecran cu un cronometru de 24 de ore, timp în care nu mai puteau primi sau trimite mesaje.

Deşi s-a crezut la prima vedere că accesul anumitor utilizatori la serviciu va fi tăiat permanent, printr-un comunicat oficial, cei de la WhatsApp au detaliat faptul că respectiva pedeapsă nu este atât de gravă. Cei care vor să folosească în continuare WhatsApp, nu trebuie decât să-şi şteargă de pe telefon toate aplicaţiile terţe pentru acces la popularul serviciu de mesagerie şi să-şi instaleze sau reinstaleze WhatsApp. Asta e tot.

Încercând să argumenteze de ce nu permit accesul aplicaţiilor terţe la WhatsApp, creatorii aplicaţiei au afirmat că motivul este cât se poate de simplu. Din păcate, nu pot asigura securitatea conversaţiilor şi a transferului de informaţii, atâta timp cât traficul de date nu se desfăşoară doar prin intermediul serverelor WhatsApp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele