Următoarea revoluție Apple: pregătește propria mașină

Următoarea revoluție Apple: pregătește propria mașină

Apple a reinventat telefonul inteligent în 2007 și a mai făcut același lucru cu computerele personale în anii ’70. Pentru următorii ani pregătește o mașină specială.

Apple dezvoltă o mașină, fie autonomă, fie electrică, la sediul său din California, dar are nevoie de un loc unde s-o testeze. Zvonurile despre această mașină au tot circulat în ultimii ani, dar acum sunt obținute primele informații utile.

CNET informează că Apple caută un loc de maximă securitate în care să testeze mașina pe care o va produce, deocamdată discutând cu proprietarii unei baze militare care a mai fost folosită în trecut de producătorii auto. Proiectul cu nume de cod Titan are alocati mai mulți specialiști din industria automobilistică, iar pentru mașină există în interiorul companiei o divizie secretă cu sute de ingineri.

Fosta bază militară, despre care The Guardian a obținut informații, se numește GoMentum Station și este un mini-oraș pe străzile căruia pot fi testate mașinile autonome. Totodată, baza asigură și o discreție maximă, cum dorește Apple, compania având garanția că secretele vor fi păstrate până la momentul lansării.

Deocamdată, Tesla are un succes mare cu mașinile electrice, iar Google testează de patru ani mașini autonome pe care vrea să le lanseze până în 2020. Cel mai probabil mașina Apple va fi autonomă, dar rămâne de văzut dacă va fi și electrică.

Baza militara unde ar testa apple masina autonoma

Citește și: