Un virus bancar face victime în România

Un virus bancar face victime în România

Zeci de mii de mesaje ce conțin un virus bancar riscă să infecteze clienți ai instituțiilor financiare din România, informează specialiștii Bitdefender. 

Virusul se numește Trojan.Dyreza și vizează, în România, clienți ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen și BCR.
Pentru a trece de programele antivirus, arhivele ce conțin virușii poartă denumiri diferite, iar utilizatorul este direcționat către o pagină web localizată, aparținând unui furnizor de servicii de fax.
Observat pentru prima dată anul trecut, virusul Dyre este foarte asemănător cu celebrul virus bancar Zeus. Se instalează pe computerul utilizatorului și devine activ doar când utilizatorul își introduce credențialele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituții bancare.
virus bancar
Prin intermediul unui atac de tip man-in-the-browser, hackerii injectează cod Javascript malițios, ce le permite să fure credențialele de atutentificare sau să efectueze operațiuni neautorizate în cont.
Acest virus vizează si clienți ai unor reputate instutuții financiare și bancare din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Australia și Italia.
Potrivit Bitdefender Labs, 30.000 de mii de e-mailuri au fost trimise într-o singură zi de pe servere din Rusia, SUA, Turcia, Franța, Canada si Marea Britanie.

 

Citește și: