Un smartphone Lumia nelansat apare pe site-ul Microsoft

Un smartphone Lumia nelansat apare pe site-ul Microsoft

Dacă eraţi curioşi ce surprize vă rezervă Microsoft vizavi de telefoanele Lumia, este suficient să vă uitaţi pe website-ul companiei. 

În ultimele luni s-au dezbătut intens online intenţiile celor de la Microsoft vizavi de brandul Lumia. Foarte mulţi sunt de părere că este imposibil ca în viitorul extrem de apropiat gigantul din Redmond să nu anunţe câteva terminale cu specificaţii de top şi Windows 10 Mobile. Cel mai probabil, acestea vor avea numele de Lumia 950 şi Lumia 950 XL, iar dacă imaginile ajunse online reprezintă vreo indicaţie pentru designul final al aparatelor, se pare că Microsoft nu se destinţează foarte multe de liniile stabilite de inginerii Nokia în urmă cu câţiva ani.

Pe de altă parte, oficialii companiei americane, până la această oră, nu au făcut nici un fel de referinţă către noi aparate cu Windows 10 Mobile. Primul astfel de gest, intenţionat sau nu, a fost făcut în urmă cu câteva zile printr-o postare pe blogul Windows. Telefonul din imaginea de mai sus, care nu există în comerţ şi nimeni nu ştie cum se cheamă, a fost inclus într-un material editorial legat de aplicaţiile noi pentru Windows Phone care funcţionează bine în tandem cu Cortana, asistentul virtual al companiei.

În materialul efectiv nu este făcută nici o referinţă către dispozitivul din imagine, deşi mai mulţi cititori au afirmat că acesta nu a avut parte de o lansare oficială. Cel mai probabil, ar putea fi un Lumia 850 cu procesor Snapdragon 410, care ar urma să fie anunţat oficial până la finele acestui an.

Mai rămâne în aer lansarea terminalelor Lumia high end, dar această variabilă se pare că va fi elucidată în cadrul evenimentul Microsoft ce va avea loc în câteva zile şi pentru care au fost deja trimise invitaţii. Tot atunci vom vedea o nouă tabletă Microsoft Surface Pro.

Citește și: