Microsoft pregătește trei smartphone-uri cu Windows 10

Microsoft pregătește trei smartphone-uri cu Windows 10

Deşi informațiile nu au fost confirmate oficial, se pare că cei de la Microsoft ne pregătesc trei noi telefoane cu Windows 10.

Nu trebuie să fiţi experţi contabili pentru a vă da seama că, din ultimele rezultate financiare publicate de Microsoft, este evident că Microsoft o duce din ce în ce mai rău. Vânzările sunt în scădere pe mai multe fronturi, iar soluţia de a inunda piaţa cu terminale entry-level dotate cu Windows Phone nu a fost fost una profitabilă.

Din fericire, se pare că până la finalul anului vom vedea cu toţii o schimbare radicală de strategie. Gigantul condus de Satya Nadella, pe lângă unul sau două terminale cu configuraţii hardware de vârf, va lansa doar trei dispozitive noi. Acestea din urmă vor purta numele de Lumia 550, Lumia 750 şi Lumia 850. Deşi au câteva trăsături comune, cele trei aparate ipotetice nu trebuie neglijate.

Lumia 550 va fi construit în jurul unui panou qHD cu diagonala de 5 inci dotat cu Snapdragon 210 şi 1GB RAM. Pe spate are o cameră principală de 5 megapixeli, iar camera frontală este de 2 megapixeli. Spaţiul de stocare intern se rezumă la 8GB, iar bateria de 1905 mAh ar trebui să asigure o autonomie generoasă.

Un pic peste este Lumia 750, un smartphone mid-range cu un ecran de 5 inci şi o rezoluţie nativă egală cu 1280 x 720 pixeli. Partea de procesare se va manifesta printr-o combinaţie dintre un Snapdragon 410, 1GB RAM şi o memorie internă de 8GB. Pe lângă bateria de 2650 mAh vor exista două camere de 5, respectiv 8 megapixeli, cu menţiunea că cea din urmă va folosi un sistem optic Zeiss. Lumia 850 împărtăşeşte specificaţii hardware cu Lumia 750, cu excepţia spaţiului de stocare intern care sare la 16GB şi a camerei principale de 10 megapixeli.

Toate cele trei smartphone-uri Microsoft vor veni preinstalate cu Windows 10 Mobile, vor avea WiFi dual-band şi vor fi protejate cu Gorilla Glass 3. Singura particularitate evidentă care lipseşte din ecuaţie este conectivitatea LTE. Dacă totul merge conform planului, Lumia 550, Lumia 750 şi Lumia 850 ar trebui să fie făcute publice în cadrul conferinţei Microsoft de la IFA.