Un PC cât un stick: calculatorul Microsoft îți încape în buzunar

Un PC cât un stick: calculatorul Microsoft îți încape în buzunar

Noul PC lansat de către cei de la Microsoft în colaborare cu altă companie este de dimensiunea unui stick.

PC-urile de mici dimensiuni au cunoscut o perioadă de dezvoltare intensă în ultimii ani. Unul dintre dispozitivele cele mai interesante este Intel Compute Stick, disponibil în două variante, una cu Windows și alta cu Linux, ambele echipate cu un procesor Intel Atom quad-core Z3735F pe arhitectură Bay Trail. Versiunea cu 2GB de memorie RAM și 32GB spațiu de stocare are Windows 8.1 preistalat. Compute cu Linux dispune de o 1GB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare. Acum, și  Microsoft își face simțită prezența în acest sector prin lansarea PC-ului Splendo.

Splendo are mărimea unui stick USB normal și a fost creat în colaborare cu indienii de la iBall. După cum scrie publicația The Next Web, acesta va putea fi conectat cu monitoare și televizoare prin intermediul portului HDMI, iar specificațiile sale includ un procesor Intel Atom quad-core, alături de 2GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor.

La capitolul conectivitate, Splendo stă foarte bine fiind dotat cu un slot pentru carduri microSDXC, porturi USB și micro USB și Bluetooth 4.0. PC-ul va fi lansat în India în luna iulie, urmând a fi comercializat la un preț echivalent cu aproximativ 140 de dolari.

Citește și:
Etichete: