Un nou update la Windows strică mai mult decât repară

Un nou update la Windows strică mai mult decât repară

Cât se poate de senini, cei de la Microsoft au lansat zilele trecute un update la Windows care nu vă mai lasă să vă jucaţi toate jocurile protejate cu SafeDisc.

În fuga lor după un set de standarde de securitate arbitrare, cei de la Microsoft au lansat un nou patch menit pentru PC-urile care rulează Windows 7, Windows 8 sau Vista. Motivul pentru care această listă nu include şi Windows 10 ţine de faptul că aceeaşi restricţie care vine la pachet cu update-ul este incorporată în cel mai recent sistem de operare Microsoft încă din start.

În principiu, SafeDisc s-ar putea să nu fie un termen foarte comun în vocabularul vostru, dar această tehnologie DRM menită să vă protejeze jocurile de piraterie a fost folosită timp de câţiva ani la toate titlurile importante. Chiar şi câteva aplicaţii software au fost protejate prin SafeDisc. Din păcate, dacă aţi interacţionat vreodată cu aşa ceva, veţi fi dezamăgiţi să aflaţi că, după instalarea automată a noului update, orice joc protejat cu Safedisc va refuza să mai ruleze, cât se poate de simplu.

Deşi oficialii Microsoft au afirmat că au făcut acest gest pentru siguranţa internauţilor, s-ar putea să fiţi foarte dezamăgiţi de acest anunţ şi să aveţi mai mult de pierdut decât de câştigat instalându-l. Partea bună este că nu sunt afectate şi jocurile protejate cu SecureROM DRM, un alt standard anti-piraterie, foarte popular în aceeaşi perioadă cu SafeDisc,

În încercarea de a calma spiritele, o pagină de suport Microsoft detaliază un set stufos de paşi pe care îi puteţi urma pentru a vă face să ruleze din nou jocurile voastre cumpărate cu eforturi financiare semnificative. ,,După ce instalaţi update-ul de securitate, unele programe s-ar putea să nu mai ruleze. (De exemplu, unele jocuri s-ar putea să nu mai ruleze.) Pentru a remedia această situaţie, puteţi activa temporar serviciul pentru secdrv.sys, prin rularea unor comenzi de consolă sau editând regiştrii.” Întregul set de paşi pe care trebuie să-i urmaţi pentru a vă repara jocurile cu SecureROM îi găsiţi aici.

Citește și: