29 iun. 2015 | 08:00

Un nou eșec pentru SpaceX: Falcon 9 a explodat imediat după lansare [VIDEO]

VIDEO
Un nou eșec pentru SpaceX: Falcon 9 a explodat imediat după lansare [VIDEO]

Compania lui Elon Musk a înregistrat încă un eșec, explodând la scurt timp după lansare.

Unul dintre cele mai interesante proiecte ale celor de la SpaceX este racheta reutilizabilă. În luna aprilie, compania a fost extrem de aproape de un succes major, însă racheta s-a abătut de la traseu în ultimul moment și a explodat în urma impactului cu pământul. Cu toate acestea, modelul Falcon 9, un alt proiect important, nu se confruntase până de curând cu niciun eșec deși fusese implicat în nu mai puțin de 18 misiuni.

Seria de succese a fost întreruptă, însă, în curul zilei de ieri, atunci când o rachetă Falcon 9 a explodat la aproximativ două minute de la lansare. După cum scrie Verge, obiectivul acesteia era de a transporta alimente și echipamente pentru astronauții de pe Stația Spațială Internațională. Astfel, aceasta este a treia oară când o astfel de misiune eșuează.

[related]

Din câte se pare, rezervele de pe Stația Spațială sunt suficiente până în luna octombrie, iar agenția spațială din Rusia are deja o misiune de aprovizionare programată în data de 3 iulie. Un aspect foarte interesant este legat de relațiile dintre Statele Unite și Rusia. După cum probabil știți deja, americanii vor să elimine motoarele RD-180 ale rușilor, însă până la acest moment nu au reușit să producă ceva similar din punct de vedere al performanțelor.

Din această cauză, eforturile celor de la SpaceX sunt atent monitorizat de către NASA și alte organizații. Mai multe informații despre companie sunt disponibile în acest articol.