Un fost designer Apple creează poate cel mai bun lockscreen pentru iPhone

Un fost designer Apple creează poate cel mai bun lockscreen pentru iPhone

În toamnă, odată cu noile modele de iPhone, Apple va lansa și iOS 9. Chiar dacă nu vine cu modificări mari, dacă ar folosi această idee a unui fost designer, ecranul de standby ar fi mult mai util.

Odată cu iOS 7 a fost schimbat sistemul de operare de pe iPhone și iPad. Acum, a ajuns la a doua generație după „reinventare” și notificările sunt mai bune ca niciodată. Totuși, sistemul nu este perfect și Apple ar putea învăța câteva trucuri de la Motorola.

În prezent, îți apar pe ecranul telefonului notificările aplicației de mail, mesagerie sau apeluri, dar nu îți oferă prea mult intimitate și doar îți afișează mesajul sau cine te-a sunat. Louie Mantia, fost designer la Apple, are o idee pentru acest lockscreen pe care a preluat-o de la Apple Watch. În loc să vezi mesajul, vezi numărul notificărilor și alte câteva informații relevante.

„Am împrumutat câteva trucuri de la Watch pentru ecranul de standby de pe iOS. Mie îmi lipsesc notificările și informațiile despre vreme. Acestea sunt toate detaliile de care am nevoie”, scrie Mantia în descrierea conceptului său (via Tech Insider) pe care îl vezi în poza de mai jos, ultimul din dreapta. Sistemul este similar celui de pe Motorola Moto X, doar că ideea lui presupune și să ai un număr al notificărilor ratate, nu doar de la ce aplicații vin. Poate în iOS 10 Apple schimbă puțin lucrurile.

Notificari pe ecranul de standby al iPhone

Citește și: