iPhone 6S îşi zdrobeşte concurenţa în noi teste ajunse online

iPhone 6S îşi zdrobeşte concurenţa în noi teste ajunse online
06:50 17.08.2015

Noi detalii legate de performanţa iminentului iPhone 6S au ajuns zilele trecute online prin intermediul unor capturi dintr-un test Geekbench 3.

Nu au trecut decât câteva zile de când am aflat că iPhone 6S ar putea veni la pachet cu un 1GB RAM, la fel ca în cazul iPhone 6 şi cu mult mai puţin decât vârfurile de gamă de la Samsung, Pentru a ne asigura că toate au statut de zvon până când vor fi confirmate sau infirmate de Tim Cook la conferinţa de lansare a noilor telefoane, acum aflăm că s-ar putea să vedem 2GB RAM în iPhone 6S.

Dintr-un set de capturi realizate din aplicaţie Geekbench, ce par să fie realizate pe un iPhone 6S, aflăm că noul smartphone va fi construit în jurul unui procesor Apple A9 cu trei core-uri individuale. Ca reper de comparaţie, modelul de A9 folosit în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus a fost dual core. Deşi nu este vorba de o aliniere la procesoarele quad core şi octa core din piaţă, gestul celor de la Apple, dacă se dovedeşte a fi adevărat, întruchipează totuşi un upgrade. Ca fapt divers, gigantul din Cupertino nu a intrat niciodată în cursa pentru specificaţii hardware superlative. Deoarece creează atât hardware-ul, cât şi sistemul de operare, iar nivelul de optimizare este cu mult peste cel oferit de Samsung, LG sau Sony, e posibil să nu fie nevoie de un quad core în următorul iPhone.

În ceea ce priveşte rezultatele de performanţă efectivă, în noile capturi de Geekbench vedem un scor total de 1811 puncte, un pic peste majoritatea smartphone-urile de top cu Android. Pe partea de performanţă multi-core, ipoteticul iPhone 6S a obţinut 4577 de puncte, cu peste 50% mai mult decât iPhone 6, care în trecut se lăuda cu 3000 de puncte.

Ca de fiecare dată, încercaţi să priviţi aceste informaţii cu o doză semnificativă de reticenţă. În definitiv, este foarte uşor să editeze în Photoshop astfel de imagini cu rezultate de benchmark-uri.