Un candidat la președinția Americii promite viața eternă

Un candidat la președinția Americii promite viața eternă

Unul dintre candidații la președinția Statelor Unite ale Americii vine cu o promisiune cel puțin ciudată.

Și nu este vorba despre Donald Trump, în mod surprinzător. În ultimul timp, miliardarul american s-a aflat în centrul atenției, în mare parte datorită declarațiilor sale, care nu de puține ori au insultat grupuri întregi de oameni. De data aceasta, avem de-a face cu un personaj mai puțin cunoscut. Numele lui este Zoltan Istvan, este un transumanist și vrea să ajungă președintele Statelor Unite. Cum? Promițându oamenilor, printre altele, viața eternă.

Desigur, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Pentru a-l înțelege mai bine pe Istvan, mai întâi ar trebui să înțelegem ce este transumanismul. Conform definiției de pe Wikipedia, transumanismul este ”o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară.”

După cum scrie CNET, însă, mulți dintre adepții transumanismului sunt de părere că, la un moment dat, oamenii și mașinile se vor contopi. Această lucru a devenit, de fapt, principala caracteristică a curentului transumanist. Zoltan Istvan face parte din peste 1.000 de candidați înscriși pe listele din America și reprezintă Partidul Transumanist, fiind unicul membru al său.

Pentru a-și transmite mesajul, Istvan face turul Statelor Unite într-un autobuz decorat precum un coșciug și denumit ”Immortality Bus”. Conform propriilor sale, acesta este conștient de faptul că nu are nicio șansă de a câștiga, însă afirmă că mai important este să transmită un mesaj; un mesaj extrem de ciudat, după părerea noastră. ”Trebuie să găsim o metodă prin care oamenii pot atinge un alt nivel intelectual și filozofic, folosind știința și tehnologia. Înțelegem că vom deveni alte feluri de entități, iar aceste feluri de entități s-ar putea să fie chiar date, s-ar putea să fie roboți, sau cyborgi…imortalitatea digitală este probabil ultimul stagiu pentru specie”, a declarat Zoltan Istvan.

Citește și: