Americanii se vor juca cu ADN-ul nostru pentru a crea armata perfectă

Americanii se vor juca cu ADN-ul nostru pentru a crea armata perfectă

Americanii investesc zeci de milioane de dolari în studiile pentru avansarea ingineriei genetice.

După cum au sugerat unii experți militari, războaiele care ar putea avea loc în viitor ar putea fi desfășurate într-un mod cu totul diferit. Astfel, organizațiile militare s-ar putea folosi de organisme create prin diverse procese de inginerie genetică. Desigur, astfel de lucruri sunt la zeci de ani distanță pentru moment, însă DARPA (Defense Advanced Research Project Agency – agenția care se ocupă cu utilizarea celor mai noi descoperiri în scopuri militare) deja investește zeci de milioane de dolari în tehnologia care ar putea sta la baza soldaților viitorului.

Pentru moment, însă, nimeni nu se concentrează asupra aspectului militar. Crearea unor sisteme genetice, care implică un număr foarte mare de gene diferite, are legătură, pentru moment, doar cu sectoare precum medicina și agricultura. Conform publicației Gizmodo, unul dintre experimente vizează recrearea unui genom pentru a schimba procesul prin care azotul din aer este transformat în amoniac. În acest fel, ar fi nevoie de folosirea unei cantități mai mici de îngrășăminte.

Cei care se ocupă de experimente sunt cercetătorii din cadrul Broad Institute, o inițiativă a celor de la MIT și Harvard. În următorii cinci ani, aceștia vor beneficia de nu mai puțin de 32 de milioane de dolari din partea DARPA pentru a-și avansa studiile. După cum spuneam mai devreme, DARPA s-ar putea folosi de acestea în viitor pentru a crea soldații perfecți.

Membrele ar putea fi controlate cu ajutorul unor interfețe neurale, va exista capacitate de a supraviețui în cazul pierderilor masive de sânge, iar traumele psihice vor putea fi evitate. Este greu să ne dăm seama cu ce am putea avea de-a face, dar un astfel de proiect va avea de depășit numeroase piedici înainte de a fi aprobat.