Un bărbat paralizat descrie mersul cu ajutorul picioarelor robotice [VIDEO]

Un bărbat paralizat descrie mersul cu ajutorul picioarelor robotice [VIDEO]

Acum puțin timp, un bărbat paralizat a reușit să bea o bere fără ajutor după 13 ani, datorită unui braț robotic, controlat cu ajutorul minții.

Tehnologia avansează într-un mod uimitor, cel puțin în sectorul medicinei. Dincolo de membrele robotice, deja avem primul membru artificial, creat în laborator, care poate fi folosit identic unuia natural. În ultimele două decenii, cercetătorii și inginerii au încercat să conecteze protezele la nervii membrului amputat ca purtătorul să o poată controla ca și cum ar fi membrul original.

Totuși, până la perfecționarea acestei tehnici, le avem pe cele robotice, care și-au dovedit deja eficiența. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, care și-a pierdut capacitatea de a-și folosi picioarele în 2013 din cauza unei afecțiuni neurologice, a reușit să meargă din nou. Acest lucru a fost posibil datorită unui echipament robotic.

 

Videoul în care bărbatul descrie senzația uimitoare pe care i-o dă posibilitatea de a merge este emoționant și te va face, poate, să realizezi că ai mai mult decât crezi.

Citește și:
Etichete: