Un bărbat cântă la chitară în timp ce este operat pe creier [VIDEO]

, 06 Iun, 12:20

Deși majoritatea se teme de orice tip de intervenții, un brazilian a cântat la chitară în timp ce medicii îl operau pe creier, pentru înlăturarea unei tumori.

Procedura este recomandată pentru evitarea alterării funcţiilor cerebrale, potrivit CNN. Brazilianul Anthony Kulkamp Dias, în vârstă de 33 de ani, s-a străduit să rămână conştient în timpul intervenţiei chirurgicale interpretând o melodie proprie, „Emanuel” şi celebra piesă „Yesterday”, a formaţiei The Beatles. Ulterior, pacientul a cântat şi piese tradiţionale braziliene. „Medicii mi-au cerut chiar şi bis-uri”, a declarat Dias, conform Daily Mail.

Jean Abreu Machado, anestezist și director clinic al spitalului, a explicat că țesutul cerebral nu are senzori pentru durere. Totuși, pielea și alte țesuturi din proximitate au, așa că operația lui Dias a fost o provocare pentru medici. Aceștia au fost nevoiți să păstreze pacientul trez și totodată să nu îi provoace niciun fel de durere. Dias a spus că nu a simțit durere, deși i-a fost extirpată 90% din tumoare.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail