Un accident aviatic pe care îl poți urmări fără să ai mustrări de conștiință [VIDEO]

Astăzi s-a prăbuțit un avion al celor de la NASA. Intenționat. Dacă ești un fan al aviației și ți-ai dorit mereu să vezi un accident din care să nu rezulte victime, s-ar putea să te intereseze.

Cei de la NASA au pus la cale simularea unui accident, condusă de Biroul de Căutare și Salvare. Aceasta constă în prăbușirea unui avion de tip Cessna 172, produs în anul 1974, de la 30 de metri. Scopul simulării este să testeze sistemul de localizare în situații de urgență (ELT), folosit de echipele de căutare și salvare.

Aparatul instalat pe avioanele comerciale trebuie să funcționeze perfect în condițiile extreme ale unui accident. Acestea pot include turbulențe puternice, foc și impact cu solul. Dispozitivul trebuie să reziste în urma unui accident și să transmită semnale către sateliții de pe orbită, care prelucrează datele și le trimit apoi echipelor de salvare de la sol.

Aparatul de zbor prăbușit a fost echipat cu cinci astfel de dispozitive, două aparate ce înregistrează datele impactului, senzori și camere care să înregistreze fiecare mișcare. Aceste informații le vor fi de ajutor specialiștilor care lucrează pentru a face misiunile de salvare mai eficiente.

Nu putem decât să ne bucurăm că NASA implementează astfel de sisteme, având în vedere incidentele aviatice care s-au petrecut în ultima periadă. Cunoaștem numărate cazuri în care misiunile de căutare au durat chiar și luni de zile, deoarece avioanele nu puteau fi localizate. Așadar, este un pas înainte pentru aviație.

Autor: Ștefan Neculai

13:10 27.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video