Uber valorează mai mult decât producătorii de mașini din America

Uber valorează mai mult decât producătorii de mașini din America
15:48 05.12.2015

Uber, probabil cea mai populară aplicație de ride-sharing, a ajuns să valoreze mai mult decât producătorii de mașini din America.

Este cunoscut de foarte mul timp faptul că Uber este o companie care atrage investiții de proporții colosale. Site-ul Phonearena menționează că serviciul organizează în prezent o nouă rundă de finanțare și se evaluează la nu mai puțin de 62,5 miliarde de dolari. În cadrul acestei runde, se pare că Uber vrea să obțină alte 2,1 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, extrem de interesant este faptul că Uber a ajuns să valoreze mai mult decât unii dintre cei mai mari producători de autovehicule din Statele Unite ale Americii. Mai exact, atât Ford, cât și General Motors valorează aproximativ 56,4 miliarde de dolari, cu mult sub serviciul de ride-sharing.

Phonearena menționează că și producătorul japonez Honda ar avea o valoare mai mică decât Uber. Trebuie amintit, însă, faptul că Ford, General Motors și Honda au numeroase active, pe când Uber este o companie mult mai volatilă. Conform anumitor zvonuri, Uber ar pierde bani, deși încasările totale ar fi crescut extrem de mult în ultimii ani.

În 2013 se estimează că Uber ar fi încasat aproximativ 104 milioane de dolari, iar pentru anul 2015, unii experți susțin că acestea ar putea depăși cifra de două miliarde de dolari. Chiar și giganții din sectorul tech au încredere în companie. Microsoft, de exemplu, ar fi investit în jur de 100 de milioane de dolari.