06 aug. 2015 | 14:15

Gamescom 2015: Total War: Warhammer înlocuiește bătăliile istorice cu magie

ENTERTAINMENT
Gamescom 2015: Total War: Warhammer înlocuiește bătăliile istorice cu magie

Odată cu lansarea noului joc Warhammer, vom avea parte de magie în seria Total War pentru prima oară.

La Gamescom, cei de la Creative Assembly ne-au prezentat în câteva minute, cel mai nou joc din seria de succes Total War. Dacă toate celelalte jocuri din serie, până acum, includeau cadre istorice și numeroase figuri marcante din trecut, Total War: Warhammer ne duce într-o lume diferită, în care cavalerii în armuri călare pe grifoni și trolii fac legea pe câmpul de bătaie. Iar acest lucru nu este un lucru deloc bun, din punctul meu de vedere.

Total War Warhammer (1)

Dacă intrați pe orice forum Total War, veți vedea un număr uriaș de oameni pasionați de istorie. De fapt, acesta este principalul lucru pe care îl au în comun aproape toți fanii seriei: pasiunea pentru istorie și pentru evenimentele care au avut loc în trecut. Odată cu introducerea magiei și a elementelor fantastice, însă, Creative Assembly riscă să se îndepărteze de o mare parte din fanii săi, care mai degrabă ar prefera să vadă luptele dintre cartaginezi și romani decât să aibă de-a face cu orci, grifoni, șamani, magie și orice alte lucruri de acest gen.

Total War Warhammer (2)

Revenind la joc, în cadrul prezentării, am avut ocazia de a vedea câteva dintre unități. Tancuri, mitraliere similare celor de tip Gatling și păianjeni giganți vor popula câmpul de luptă, alături de unitățile standard. Pentru prima oară, Creative Assembly a inclus și luptele aeriene, iar pe parcursul demo-ului prezent, Karl Franz, călare pe Deathclaw, s-a luptat cu un wyvern. Jocul este încă la început, astfel că la final va avea o grafică mult mai bună față de cea am văzut în prezentare. Într-un final, probabil cea mai bună veste pe care ne-au dat-o britanicii a fost că nu renunță la luptele istorice. Vom vedea oare un Medieval 3 în anii următori?

Total War Warhammer (3)