Toshiba dynaPad este cel mai atrăgător gadget 2-în-1 al anului

La IFA 2015, Toshiba a prezentat un prototip despre care nimeni nu știa mare lucru în afara faptului că arăta senzațional, că rula Windows și că venea cu un stylus special. Acum, acel dispozitiv a devenit oficial și poartă numele de Toshiba dynaPad.

Toshiba dynaPad este, potrivit companiei japoneze, cea mai subțire și mai ușoară tabletă de 12 inch care rulează sistemul Windows 10. Ca să fim sinceri, nișa este foarte restrânsă, iar titlul de ”cea mai cea” pe o listă cu trei dispozitive nu pare cine știe ce, dar gadgetul este impresionant din punct de vedere vizual, la fel cum am zis și când am scris despre el de la IFA 2015. Aceasta are o grosime de doar 6.9 mm și cântărește doar 569 grame.

DynaPad poate fi transformată într-un PC mobil cu ajutorul tastaturii subțiri și ușoare, de dimensiuni complete, atașată pentru a profita de suita Microsoft Office. Cei de la Toshiba spun că dynaPad a fost creată pentru a reproduce sentimentul confortabil și natural al scrisului de mână, având chiar dimensiunea uzuală a unui caiet format B5. Pentru a contribui la această experiență, tableta vine cu un stylus produs de Wacom, capabil să interpreteze cu acuratețe poziția și presiunea exercitată. 

Cu tastatura atașată, dynaPad cântărește 996 grame și are o grosime de 14,9mm.

Chiar și greșelile nedorite sunt evitate datorită  includerii unei caracteristici de protecție împotriva apăsării accidentale cu podul palmei pe ecranul tabletei.  Apropo de ecran, acesta are rezoluție full HD, iar sub el este un procesor Intel Atom de 1,44Ghz și 4GB memorie RAM.

Cu toate că, în ceea ce privește performanțele, nu va ajunge la nivelul unui Surface Pro, dynaPad are avantajul unui design superb. Va ajunge în Europa abia în primul trimestru al anului viitor, iar prețul va fi de aproximativ 1.000 euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: