Topul Reuters cu cele mai bune poze de pe Instagram îți arată ce înseamnă o imagine bună

Reuters este poate cea mai cunoscută agenție foto din lume, în strânsă luptă cu AFP și Associated Press. Pe lângă munca clasică în fotojurnalism, Reuters întreține și un cont de Instagram și acum publică topul celor mai populare imagini din ultimele șase luni. 

Instagram are peste 300 de milioane de utilizatori și Reuters are peste 260.000 de abonați. În ultimele șase luni a publicat online zeci de imagini din întreaga lume, cu inundații din Georgia sau cu frigul extrem din America de Nord. Acestea au fost apreciate de utilizatori și acum au fost incluse într-un top. Am ales 10 dintre acestea.

Ca să înțelegi mai bine ce înseamnă Reuters, agenția care furnizează fotografii, sunt circa 600 de fotografi profesioniști care colaborează. Reuters susține că scopul fotografiilor publicate prin Instagram este să prezinte frumusețea și diversitate din întreaga lumea.

Cele mai bune poze de pe Reuters Instagram in primele 6 luni din 2015 - Camp de rapita in Lausanne

Dacă cea mai bună cameră e cea pe care o ai cu tine, poate ar trebui s-o folosești mai bine. Dacă vrei să știi cum faci fotografii mai bune, trebuie să pornești de la câteva lucruri simple și cunoscute drept „reguli de compoziție“. Acestea sunt reguli care se aplică de zeci de ani, încă dinaintea camerelor mai compacte și portabile de tip Leica.

În urmă cu câteva luni, The Cooperative of Photography împreună cu Steve McCurry a realizat un videoclip în care explică regulile de compoziție care te ajută să faci fotografii mai bune. Sunt doar nouă și includ regula treimilor, diagonalele într-un cadru, simetria și modul în care te raportezi la un om căruia îi realizezi un portret. Aceleași reguli le vei regăsi și în pictură, dar marea diferență, după cum spunea și renumitul fotograf Henri Cartier Bresson, este că folosind o cameră foto „desenezi“ instant.

Cele mai bune 20 de imagini de la Reuters sunt disponibile și la Business Insider.

Citește și: