Top 10 cele mai piratate seriale din 2015

Top 10 cele mai piratate seriale din 2015

Ultimele zile din an reprezintă perioada perfectă pentru câteva statistici interesante, inclusiv un top 10 cu cele mai piratate seriale.

Ca de fiecare dată, când vine vorba de piraterie, cei de la TorrentFreak fac o treabă foarte bună în a analiza preferințele internauților. Pentru că 2015 se apropie de final, sunt șanse foarte mari să fiți curioși care au fost cele mai piratate seriale de anul acesta, chiar dacă sunt șanse foarte mari să bănuiți cine se află pe prima poziție.

În contextul în care tuturor ne plac creațiile cinematografice cu bugete imense, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că Game of Thrones se află pe prima poziție în top 2015. Serialul a beneficiat de un amalgam de premii anul acesta, inclusiv titlul de cel mai piratat serial din toate timpurile. Numai la premiile Emmy, a beneficiat de 24 de nominalizări, dintre care a câștigat 12. În întregul an 2015, cei de la TorrentFreak aproximează 14,4 milioane de descărcări, jumătate dintre ele fiind realizate în săptămâna premierei sezonului 5.

Pe următoarele poziții din top 10 cele mai piratate seriale s-au aflat, în ordine, The Walking Dead, The Big Bang Theory, Arrow, The Flash, Mr. Robot, Vikings, Supergirls, The Blacklist și Suits.

În teorie, majoritatea televiziunilor, cu HBO în frunte, fac eforturi semnificative pentru a micșora pirateria, dar eficiența acestor măsuri nu e foarte evidentă. În cazul Game of Thrones, de exemplu, deși HBO lansează fiecare episod în aceeași zi global și-l puteți urmări când vreți voi prin HBO Now sau HBO Go, foarte mulți internauți preferă în continuare să-l descarce ilegal.

Partea tristă este că, astfel de cifre afectează rata de profit obținută din seriale cu bugete foarte mari, iar riscurile sunt multiple. Există posibilitatea ca pe viitor showuri precum Game of Thrones să aibă bugete mult mai mici per episod, iar seriale care sunt urmărite mai mult de pirați, decât de plătitori de abonament s-ar putea să fie desființate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: