26 aug. 2015 | 08:08

Toddyhancer transformă GTA V într-un joc fotorealist [VIDEO]

VIDEO
Toddyhancer transformă GTA V într-un joc fotorealist [VIDEO]

Cu toate că se numără printre jocurile cele mai atrăgătoare din ultimii ani, un nou mod de GTA V transformă jocul într-o experienţă fotorealistă.

Nu trebuie să fiţi un expert în grafică pe computer pentru a realiza că unele jocuri arată mai bine decât altele. În acelaşi timp nu este foarte dificil să vă daţi seama că orice joc, indiferent de platformă poate arăta şi mai bine. Pentru că un pasionat de programare a simţit că GTA V nu este foarte aspectuos, a investit o cantitate semnificativă de timp liber pentru a crea Toddyhancer.

Acest mod de GTA V dedicat utilizatorilor de PC se află momentan în stadiu de dezvoltare, dar primele dovezi legate de direcţia spre care se îndreaptă sunt cel puţin impresionante. Practic, Toddyhanced transformă creaţia celor de la Rockstar Games într-un foto realistă. După ce veţi apăsa pe play pentru a iniţia redarea clipului de mai sus, nu vă veţi da seama dacă este vorba de un film sau un joc.

Pentru a obţine acest efect, care creşte probabil semnificativ cerinţele hardware ale jocului, Martin Bergman a folosit câteva unelte disponibile la scară largă: umbre ReShade, ENB, tehnologii avansate precum tonemaping şi multe altele. Per ansamblu, nu putem decât să fim foarte curioşi vizavi de versiunea finală, chiar dacă momentan nu are o dată oficială de lansare.

În tecut am mai văzut astfel de moduri menite să sporească nivelul de detalii grafice dintr-un joc, dar niciodată rezultatele finale nu au fost atât de impresionante. iCEnhancer pentru GTA IV este numele unui mod care s-ar putea să vă facă aşteptarea mai uşoară, dacă sunteţi curioşi. Pentru Watch Dogs sau Skyrim există alte unelte cu o funcţionalitate similară.

Nu mai rămâne decât să aşteptăm lansarea oficială a Toddyhancer pentru a vedea dacă Bergman va reuşi să aplice acelaşi nivel impresionant de detalii pe întregul Grand Theft Auto V.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele