Tinerii care stau prea mult pe internet ar putea avea probleme cu tensiunea

Tinerii care stau prea mult pe internet ar putea avea probleme cu tensiunea

Un studiu realizat de o echipă de medici din Satele Unite arată că tinerii care petrec mai mult de 14 ore pe săptămână utilizând internetul sunt predispuși problemelor de tensiune.

Studiul, realizat de o echipă de medici din Detroit, a fost efectuat pe un etalon de 134 de tineri, considerați utilizatori intenși ai internetului. Dintre aceștia, 26 au prezentat niveluri ridicate ale tensiunii.

Se pare că acest studiu este primul de acest gen, care să facă o legătură între timpul petrecut pe internet și tensiunea arterială. Descoperirile făcute de echipa de medici se alătură celorlalte rezultate asemănătoare, care arată cum utilizarea intensivă a internetului este strâns legată de alte probleme de sănătate sau potențiale riscuri, precum dependența, anxietatea, depresia, obezitatea și izolarea socială.

Andrea Casidy-Bushrow, autoarea studiului, dorește să tragă un semnal de alarmă pentru părinții adolescenților de pretutindeni, dorind să-i ajute să realizeze că moderația este cheia. Aceasta susține că utilizarea zilnică a internetului este perfect normală, dar că nu ar trebui să se abuzeze. În cadrul studiului, aceasta a descoperit că tinerii își petrec pe internet în jur de 25 de ore pe săptămână.

Bushrow sfătuiește tinerii să ia pauze de la internet și să se implice în activități fizice. În plus, aceasta recomandă părinților să le impună tinerilor un timp limitat în prezența internetului, indicat ar fi ca aceștia să navigheze două ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Chiar dacă internetul afectează starea de sănătate pentru un număr mare de tineri, măsurile sugerate de Bushrow par puțin cam drastice. În ziua de azi, când totul se petrece pe internet, este destul de greu pentru tineri să stea deoparte și să nu fie la curent cu tot ce se întâmplă în mediul online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: