29 sept. 2015 | 11:39

Test foto: iPhone 6S este comparat cu toate celelalte iPhone-uri

ACTUALITATE
Test foto: iPhone 6S este comparat cu toate celelalte iPhone-uri

Pentru plăcerea voastră, cineva a făcut un test comparativ între abilităţile de captură foto ale iPhone 6S şi toate celelalte iPhone-uri lansate vreodată.

Deşi pare puţin probabil ca undeva să existe un iPhone 2G funcţional, se pare că un fotograf cu numele Lisa Bettany nu are doar primul iPhone, ci şi toate celelalte modele lansate vreodată. Pentru că un test de performanţă comparativ ar fi fost redundant, iPhone 6S câştigând probabil detaşat, Lisa a testat abilităţile de captură foto într-o multitudine de scenarii alte tuturor smartphone-urilor Apple.

iPhone 6S comparatie foto toate modelele

Pe piaţă, vor exista tot timpul smartphone-uri cu camere mai bune decât cele de la iPhone, mai ales în anumite scenarii. Cu toate acestea, există o fascinaţie globală pentru uşurinţa de utilizare a telefoanelor gigantului din Cupertino. Din acest motiv, topul camerelor folosite pentru a posta fotografii pe Flickr este format din iPhone 6, iPhone 5s şi iPhone 5. Abia pe poziţia a patra în top este un Galaxy S5, urmat pe locul 5 de iPhone 6 Plus.

Apple iPhone 6S comparatie Lisa Bettany

Trecând însă peste aceste informaţii de context, testul comparativ surprins în imaginile alăturate este unul destul de surprinzător. Deşi iPhone 6S face cele mai bune poze, luminoase şi încărcate de detalii, există mai multe contexte în care vechile modele nu dezamăgesc. Per ansamblu, se pot observa meritele combinaţiei de hardware şi software pe care inginerii Apple o îmbunătăţesc în fiecare an, iar asta este cel mai important.

În definitiv, nimeni nu se aştepta ca în urmă cu 8 ani să imortalizeze nişte fotografii spectaculoase cu un telefon, dar într-o piaţă atât de competitivă precum cea actuală, nu este surprinzătoare scăderea bruscă a achiziţiei de camere foto dedicate.

Apple iPhone 6S vs iPhone 6 vs iPhone 5s vs iPhone 5 vs iPhone 4S vs iPhone 4

Dacă nu sunteţi convinşi de abilităţile foto ale iPhone 6 din colajele de mai sus, pe blogul Snap Snap Snap veţi putea vedea în detaliu toate detaliile acestui experiment. Dintr-un punct de vedere, astfel de teste comparative reprezintă şi o lecţie de istorie pentru fotografia cu telefonul, mai ales dacă nu aţi avut ocazia să puneţi mâna pe un iPhone în 2007, la scurt timp după lansare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele