Telefonul Samsung cu ecran pliabil are o dată de lansare

Telefonul Samsung cu ecran pliabil are o dată de lansare

După ani de visat la telefoane cu ecran flexibil, cei de la Samsung se pare că ne-au pregătit o surpriză sub forma unui smartphone inovativ.

Utilitatea unui smartphone cu ecran pliabil nu este neapărat evidentă la prima vedere. Cu toate acestea, mulți dintre noi visează la zilele în care un dispozitiv compact precum un telefon va putea fi deschis precum o carte și transformat în tabletă. Conform ultimelor zvonuri, cei de la Samsung se află în ultimele etape de dezvoltare ale unui astfel de dispozitiv, deși există șanse foarte mari ca și LG să fie tot în linie dreaptă cu cercetarea și dezvoltarea propriului smartphone pe o rețetă similară. Din păcate, nici unul dintre giganții sud coreeni nu a confirmat existența unui astfel de proiect, deși amândoi s-au lăudat în trecut, în cadrul mai multor conferințe, cu ecrane pliabile funcționale.

Citește și: Cum alegi un smartphone ieftin și bun: cinci modele pentru nevoile tale

Din câte se pare, în luna ianuarie a anului viitor, cei de la Samsung își vor lansa propriul terminal cu ecran pliabil. Tot atunci, probabil în cadrul aceluiași eveniment, vom vedea noul Galaxy S7. Având în vedere vânzările foarte slabe înregistrate de Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, pentru prima oară în câțiva ani, Samsung s-ar putea să-și devanseze lansarea obișnuită de vârfuri de gamă din cadrul MWC – Mobile World Congress în martie. În ceea ce privește noul S7, nu ne așteptăm la un design revoluționar, ci mai degrabă la un set de linii și specificații apropiate de cele aferente Galaxy Note 5, lansat în urmă cu câteva săptămâni la IFA 2015.

Un raport interesant pe marginea noii lansării vizează piețele de desfacere pentru S7. După ce Samsung a decis ca Note 5-ul să nu se vândă în Europa, Galaxy S7 se pare că nu va ajunge cu ușurință în Statele Unite ale Americii, primele țări vizate fiind în schimb Regatul Unit, Germania, Italia, Franța, Polonia și țările nordice, pe lângă Coreea de Sud.

Citește și: